Pierdem bani (ce surpriză) din nou (mhm) . De data aceasta de la Banca Mondială. De ce? Pentru că nu ne-am organizat şi noi un pic să avem grija de infrastructură. Am făcut măcar o parte? Nu, nici măcar proiectele iniţiale. Şi cât s-au dus? 225 milioane de dolari. Dar cât timp am avut pentru aşa ceva? 5 ani.Păi şi acum? Ne plângem în pumni. Iar.
Toyota s-ar putea să moară curând. Deocamdată tinde doar spre comă. După ce a chemat în service o groază de maşini, acum este dată în judecată de către o anumită doamnă din State. Aparent, sistemul automat de la Prius nu e aşa fenomenal. De fapt, e atât de prost, încât a murit un om din cauza asta. Toată ştirea, aici. Numai sumele iniţiale pentru reparaţii au nenorocit Toyota (mai ales într-o astfel de perioadă), nu vreau să mă gândesc cât o să ii coste procesul.
Problema pensiilor pornise iniţial doar de la o metodă de a mai reduce din cheltuieli. Targetul s-a hotărât să fie pensiile mult prea mari, sau acesta era planul.
Principala obligaţie a autorităţilor române asumată prin acordul cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană este reforma finanţelor publice, care se traduce, în primul rând, prin înlăturarea risipei. De aceea, prima vizată este politica salarială şi de pensii în sistemul public. Legislaţia în aceste domenii va fi modificată astfel încât grila de remunerare să devină echitabilă pentru angajaţii cu aceeaşi pregătire şi răspundere din toate instituţiile de stat, iar sporurile, primele şi alte indemnizaţii să ajungă la cel mult o treime din totalul veniturilor. Reprezentantul FMI, Jeffrey Franks, a arătat că Guvernul trebuie să reducă cheltuielile de personal elaborând Legea salarizării unice şi, totodată, să reaşeze modelul de indexare a pensiilor în raport cu inflaţia, pentru a preveni o posibilă prăbuşire a bugetului de asigurări.
Sursa: Capital
Mai multe detalii, găsiţi şi pe blogul celor de la BizBazar.
Preatalentatul nostru Guvern,însă,ce-a făcut? I-a făcut pe oameni nesimţiţi, de parcă n-au muncit o viaţă întreagă şi şi-au scris singuri pensia pe un contract. În plus, a băgat ceva indicatori greşiţi pentru a crea impresia că a reuşit să acopere deficitul (asta de la un set de oameni care chiar şi-au făcut treaba şi au consultat economişti!). Stay tuned for our next episode: murder in the Parliament.
În PSD se continuă sub motto-ul “în săbii să ne luptăm” . Diaconescu e mai cuminte, Năstase se dă macho, Geoană – cei 3 muşchetari.
Jurnalul atacă reclama tâmpită de la chipsuri, sub titlul de “Chipsuri pentru creiere siliconate”. Superb!
Pe plaiuri blogăreşti, [D][S][N] ne distrează puţin, tot pe teme politice, iar Victor Ciutacu protestează contra manipulării (recomand cu căldură).
[Via http://ivydesign.wordpress.com]
No comments:
Post a Comment